Forsiden Digital handel

Digital handel

XL-BYG ønsker at tiltrække og fastholde kunder i målgruppen 18-25 år. Udfordringen med målgruppen er, at de ikke kender ret meget til byggebranchen. De skal finde ud af, hvilke byggecentre der findes, og her ønsker XL-BYG, at være det første de tænker på.

På denne side bliver du præsenteret for den konkrete problemformulering, som handler om at tiltrække målgruppen til XL-BYG via de sociale medier. Du kan også se en række eksempler på, hvad andre virksomheder har gjort, som du kan bruge som inspiration til at løse problemstillingen.

Problemformulering

Hvilke sociale medier skal du vælge?

I denne film kan du høre Bjarke Bekhøj, fra virksomheden Become, komme med tips til, hvad du skal overveje, når du skal igang med at markedsføre på sociale medier. Filmen er produceret af Videncenter for digital handel. Du kan finde mere inspiration i artiklen og podcasten herunder.

Artikel Podcast

SoMe markedsføring i BR

I denne film kan du se Katrine Marie Klitgaard, fra Salling Group, fortælle om en succesfuld SoMe kampagne, som man har kørt for BR. Du kan bl.a. høre om deres overvejelser omkring målgrupper og valg af kanaler.  

Brug af influencers

I filmen her kan du høre Trine Hansen, fra virksomheden Party In A Box, fortælle om, hvordan de har brugt influencers til deres SoMe markedsføring. Du kan høre hende fortælle om, hvilke overvejelser hun gør sig om brugen af influencers, og hvad man skal være opmærksom på.

Værktøjskassen

Værktøjskassen

For at udarbejde en løsning på problemformuleringen, så får du brug for at lave en række analyser – det man kan kalde “fagets værktøjer”. Du finder vejledninger og links til dem her.

Målgruppeanalyse: Målgruppeanalyse – vejledning

SWOT-analyse: Vejledning til SWOT-analyse

Den digitale kunderejse: https://www.ecomtrainer.dk/kunderejsen

Idégenerering: Idégenerering

Idégenerering med Padlet: Vejledning til Padlet

Vejledning til at bruge Canva: Sådan bruger du Canva

Link til Canva: canva.com

Vejledning til budgetopgaven: Vejledning til budgetopgaven

Hvad er STEM-kompetencer: STEM-kompetencer